Жан-Клод Каміль Франсуа Ван Варенберг (Jean-Claude Camille François Van Varenberg) біографія, фото

ЗМІСТ СТАТТІ:

Жан-Клод Каміль Франсуа Ван Варенберг (Jean-Claude Camille François Van Varenberg) біографія, фото

Ніщо не віщувало того, що цей худенький хлопчик з Брюсселя раптом стане чемпіоном Європи з карате, актором і взагалі всесвітньо відомої знаменитістю.

Біографія Ван Дамма

Він народився у звичайній родині бухгалтера та продавщиці квітів. Ріс хворобливим хлопчиком, носив окуляри з товстими лінзами, а його мама мріяла зробити з сина артиста балету. Він і справді ходив в балетну школу цілих п’ять років. Але врешті-решт за виховання взявся батько і в 11 років здав його в секцію по карате. Уже в 16 років юнак виграв чемпіонат Європи, отримавши чорний пояс.

Численні перемоги, спортивні титули зробили з Жан-Клода місцеву знаменитість. Причому в 20 років у нього вже вистачило грошей відкрити власний спортивний клуб, де і він, і його тренери викладали карате, аеробіку, танці і бодібілдинг.

Шість років він насолоджувався безтурботним заможної життям, поки раптом не вирішив продати все і переїхати в Америку. Назовсім, зніматися в кіно, без знання мови і без зв’язків. Продав свій зал за $ 5 тис. І полетів до Голлівуду. Там бельгійського красеня, звичайно, ніхто не чекав. І про цей період він згадує так: «Звичайно, мої $ 5 тис. Швидко закінчилися. Я жив в старовинній машині, яку купив на ці гроші. Припаркувався на вулиці. Днем піцу розносив, працював викидайлом в ресторані, мив вікна. Батько на все це сказав, що я цокнувся! »

Нескінченні ходіння по кастингах теж не приносили результату. Зневірившись, Ван Дамм відправляє лист продюсер Менахену Голану, розповідає про себе і просить про зустріч. Спрацювало! Після ефектного вечері в ресторані, де Ван Дамм сів в на свій фірмовий шпагат між двома стільцями і отримав роль російського бійця Івана Крашінского у фільмі «Не відступати і не здаватися».

Далі був «Кривавий спорт», який зробив Ван Дамма зіркою бойовиків. «Кіборг» (1989), «Кікбоксер» (1989), «Самоволка» (1990); «Ордер на смерть» (1990) і «Подвійний удар» (1991) лише закріпили його успіх. До речі, критики відзначали, що і акторська майстерність Жан-Клода росло від фільму до фільму: якщо раніше він тільки руками і ногами перед камерою розмахував, то зараз це вже були акторськи серйозні ролі. Ван Дамма охрестили Залізними м’язами з Брюселя, він встає в один ряд з такими визнаними зірками, як Сильвестр Сталлоне, Чак Норріс (який у свій час був його спаринг-партнером), Арнольд Шварценеггер. До речі, з усіма героями він подружився. За винятком Міккі Рурка: він не злюбив Ван Дамма, вони, кажуть, досі не вітаються.

В середині 90-х пристрасть глядачів до бойовиків пішла на спад. Але у актора є залізне правило: впав сім разів – піднімися вісім. Він не впадав у відчай і з завидною працездатністю продовжував видавати по фільму в рік, і нарешті псевдореалістічная драма «Ж. К. В. Д. » (2008) не провалилася в прокаті, а стала по суті фільмом-поверненням. У 2012 році відбулася прем’єра сиквела саги Сильвестра Сталлоне «Нестримні-2», в якому зібралася вся стара гвардія, і очікувано Ван Дамму дісталася роль головного лиходія. За підсумками прокату фільм приніс понад $ 300 млн, ставши найкасовішим фільмом за участю Ван Дамма. Його гра була високо оцінена критиками, принісши акторові перемогу в номінації «Кращий лиходій 2012 року» від престижного Premiere France.

До речі, багато хто очікував, що актор піде в політику. Виявилося, це йому нецікаво, і Жан-Клод продовжує зніматися. Зараз як режисер працює над новою драматичної картиною «Полон кохання», в головній ролі він сам і іспанська актриса Клаудія Бассолс.

Жан Клод кілька разів був в Росії, і скрізь його зустрічають хлібом-сіллю. Акстер зізнається: «Думав, росіяни не особливо мене люблять, я ж стільки раз грав російських поганих хлопців! Зустрічають мене з накритими столами, на котори’ стільки смачного, але я цього нічого не можу спробувати через те, що потрібно тримати себе в формі. А ось піду з кіно і приїду до вас насолоджуватися російською кухнею! »

Особисте життя Ван Дамма

Вперше Жан-Клод одружився досить рано, ще в Бельгії. Його дружиною стала подруга-спортсменка Марія Родрігес. Дружина відмовилася підтримати Ван Дамма, який мріяв про Америку, славу і Голлівуді. І ранній шлюб закінчився болючим розлученням напередодні переїзду.

Уже в Америці в поле зору бельгійського красеня потрапила танцівниця Синтія Дердерян. Любов, шлюб, вид на проживання в Штатах … Але цей союз розпався через постійну ревнощів Синтії.

Любов’ю всього свого життя сам Ван Дамм називає Гледіс Португез, його третю дружину. Манекенниця, чемпіонка США з культуризму стала і соратницею, і другом, і вірною дружиною. Пізніше вона стала навіть персональним тренером Ван Дамма! У шлюбі народилися двоє дітей – син Крістофер Ван Варенберг і дочка Бьянка Ван Варенберг, сім’ю вважали зразковою.

Жан-Клод Каміль Франсуа Ван Варенберг (Jean-Claude Camille François Van Varenberg) біографія, фото

Тим більш несподівано виявилася звістка про розлучення! Ван Дамм сам для себе несподівано закохався в кращу подругу дружини – модель Дарсі Ляпьер. Вони ретельно приховували роман, але через рік папараці зробили знімки пари, мілующейся на пляжі. Гледіс подала на розлучення.

Жан-Клод і Дарсі таємно одружилися в Таїланді, весілля була стилізована під стиль острова. У шлюбі народився син Ніколас. Але щось пішло не так. Дарсі виявилася жахливою ревнивець! Можна тільки здогадуватися, скільки приводів він давав, але шлюб не протримався і року.

Напередодні 40-річчя Жан-Клод вирішив почати нове життя. І прийшов з повинною до Гледіс. Вона пробачила колишнього чоловіка, а в 1998 році закохані обвінчалися в невеликому бельгійському містечку.

Треба сказати, що красень-актор і справді схаменулася. У всіх інтерв’ю він говорить про Гледіс з повагою і любов’ю, імена інших давно забуті. І розбавляє захоплену мова жартом: «Моя дружина – майстер спорту з бойових мистецтв. Може мене прибити однією лівою – так, для профілактики ».

… У бельгійському місті Андерлехт в 2012 році встановили пам’ятник Ван Дамму. Монумент отримав назву «М’язи з Брюсселя», він важить 1,5 тонни і виготовлений з бронзи.

фільмографія

1986 – «Не відступати і не здаватися»
1988 – «Кривавий спорт»
1988 – «Чорний орел»
1989 – «Кіборг»
1989 – «Кікбоксер»
1990 – «Самоволка»
1990 – «Ордер на смерть»
1991 – «Подвійний удар»
1992 – «Універсальний солдат»
1993 – «Нікуди бігти»
1993 – «Важка мішень»
1994 – «Патруль часу»
1994 – «Вуличний боєць»
1995 – «Раптова смерть»
Рік випуску 1996 – «У пошуках пригод»
Рік випуску 1996 – «Максимальний ризик»
1997 – «Колонія»
1998 – «Підривник»
1998 – «Легіонер»
1999 – «Універсальний солдат 2: Повернення»

1999 – «Інферно»
2001 – «Репликант»
2001 – «Таємниця ордена»
2002 – «Під укіс»
2003 – «В пеклі»
2004 – «Пробудження смерті»
2006 – «Другий в команді»
2006 – «Міцна захист»
2007 – «До смерті»
2008 – «Спеціальне завдання»
2008 – «Ж. К. В. Д. »
2010 – «Універсальний солдат 3: Відродження»
2011 – «Ігри кілерів»
2012 – «Нестримні 2»
2012 – «Шість куль»
2012 – «Універсальний солдат 4»
2013 – «Близькі вороги»
2014 року – «Ласкаво просимо в джунглі»
2015 – «Фунт плоті»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

code