Вечірні молитви як і що читати на сон грядущим

ЗМІСТ СТАТТІ:

Вечірні молитви як і що читати на сон грядущим

Фотогалерея: Молитви на сон грядущий: вечірнє правило

Ми проводимо уві сні значну частину часу – близько третини свого життя. Тому в православ’ї акцентується особлива увага на процесі підготовки до нічного відпочинку. Вважається, що в сновидіннях людини може атакувати демон, адже наша пильність в цей час ослаблена, а психіка вкрай вразлива. Щира молитва перед сном є запорукою повноцінного сну. Розповідаємо, які молитви слід читати перед тим, як відправитися в обійми Морфея.

вечірнє правило

У православній релігії є так зване «Вечірнє правило» – збірник молитов на ніч. Всього він включає 26 текстів. Припустимо користуватися скороченим варіантом, адже далеко не кожен має в своєму розпорядженні часом, щоб повністю перед сном читати всі молитви.

Пам’ятайте, що звернення до Бога перед нічним відпочинком – важливий ритуал, яким не слід нехтувати. Протягом дня нас відвідують нехороші думки і бажання, з’являються спокуси. Вирушати в ліжко, не позбувшись від гріховного вантажу, вкрай небажано для віруючої людини. Так він стає легкою здобиччю для Нечистого.

Щира вечірня розмова з Богом дозволяє очистити енергетичну оболонку, позбутися від ментальних «забруднень». Згадайте ключові події тижня, що минув, покайтеся в гріхах і попросіть у Всевишнього благословення на майбутнє.

Ніхто не може знати, де ми зустрінемо наступний ранок, – тут або на небесах. Якщо людина ляже спати і не прочитає молитву, він може відійти в інший світ нерозкаяним. А це найстрашніше для віруючих.

Пам’ятайте, що не обов’язково читати перед сном саме «Вечірнє правило». Ви можете звернутися до Бога за допомогою інших молитов або своїми словами. Але цей збірник – приклад того, як православній людині слід завершувати кожен прожитий день.

Які молитви можна читати на ніч

Крім текстів зводу «Вечірнє правило», можна використовувати інші молитви на сон грядущий. Наприклад, звернутися до свого Ангела-хранителя, Казанської Богоматері, Святим Кипріана та Юстинії.

Ці невеликі молитовні тексти мають величезну силу. З їх допомогою ви матимете змогу вберегти свій нічний відпочинок від демонічних атак, зможете уникнути кошмарних сновидінь і безсоння. Наприклад, можна прочитати наступну молитву перед сном:

Вечірні молитви як і що читати на сон грядущим

Якщо нічні страхи мучать дитини, слід поставити в храмі по свічці перед іконами Божої Матері і Всіх Святих. У деяких випадках допомагає молебень за здравіє чи читання акафісту.

Як правильно звертатися до Бога перед сном

Щоб Господь звернув до вас свій погляд, дотримуйтеся нескладних правил при проведенні вечірнього ритуалу:

  • Запаліть свічки або лампаду, поставте перед собою ікону. Це допоможе переключитися з побутового на духовний лад.
  • Перед бесідою з Богом звільніть розум від злості, заздрості і ненависті. Даруйте щире прощення людям, які вас образили.
  • Перед проведенням ритуалу трохи посидьте в тиші і самоті, щоб налаштуватися на позитивний лад.
  • Після прочитання молитви відразу ж лягаєте спати.

Для початку від душі подякуйте Богові за прожитий день і все хороше, що в ньому було. Далі прочитайте покаянний псалом № 50, або попросіть у Творця вибачення за гріхи своїми словами. Після цього можна прочитати основний текст вечірньої молитви.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

code